5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü hk.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü hk.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akışık, ‘Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yıllar önce yürürlüğe giren bu kanun ile birlikte en demokratik hakkımıza, birçok batılı ülkeden önce kavuştuk. Kadınlarımız bunun kıymetini artık daha iyi anlamalı’ diyerek günün önemine dikkat çekti.

Denizli tarihinin ilk kadın il başkanı olarak tarihte yerini alan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek, Türkiye’de yaşayan kadınların bu hakka birçok batılı ülkeden daha önce kavuştuğunu hatırlattı. Akışık, “Atatürk’ün en önemli devrimlerinden biri de hiç şüphesiz kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkıdır. 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu kanunla birlikte Türkiye, Fransa, İtalya, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerden daha önce kadınlara bu hakkı tanıyan ülke oldu. Mustafa Kemal Atatürk 87 yıl önce bile Türk kadınına verdiği değeri belirtmiş, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek tarihe geçen sözlerinden birini kadınlar için söylemiştir. Bizler Atatürk sayesinde bugünlere gelmiş, Atatürk sayesinde birçok hakkımıza kavuşmuş, O’nun önderliğinde yolumuza devam etmekte olan Türk kadınıyız. Bizler ülkenin en değerli varlıkları olan kadınları, Cumhuriyet ile birlikte tekrardan yüceltecek, birçok alanda tekrar eğitecek, gelecek nesillerimizi kurtarmanın hesaplarını kadınlarımızla birlikte yapacağız. Çünkü bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitir, bir kadını eğitirseniz, gelecek kuşakları eğitirsiniz.

Bu gün bize bu hakkı tanıyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, gelecek nesillerimizin teminatı kadınlarımızı daha iyi standartlara ulaştıracağımız günler için her gün daha çok çalışıyoruz” diye konuştu.