Ak Parti il başkanı Yücel Güngör'ün 12 Eylül'ün yıldönümü açıklaması

Ak Parti il başkanı Yücel Güngör'ün 12 Eylül'ün yıldönümü açıklaması

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör 12 Eylül Askeri Darbesi’nin yıl dönümü münasebetiyle açıklama yaptı.

12 Eylül’ün ve 15 Temmuz darbe girişiminin  tarihin kara bir lekesi olduğunu söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 12 Eylül darbesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de darbeler tarihinin kapandığını belirterek, artık hiç kimsenin halkın oyuna ve iradesine saygısızlık edemeyeceğini belirtti.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, “Demokrasi ve milli iradenin olduğu bir yerde, sorunların çözümü de yine demokratik yol ve milletin seçtiği idareciler ve hukukla çözülür. Bu anlamda 12 Eylül darbesi tarihimizin kara bir lekesidir.

Bu ihanetin son hamlesi 15 Temmuz'da millet iradesine çarparak paramparça oldu. Tüm darbeciler tarihimizin karanlık kişilikleri olarak millet vicdanında ebediyen mahkum oldu. Adalet hükmünü verdi, veriyor. AK Parti iktidarıyla birlikte millet iradesine ipotek koyanların dönemi sona ermiştir. Darbecilik, millete düşmanlıktır. Milli iradeye silah çeken milletin düşmanıdır.

Milletin kendi partisi olan AK Parti ile darbeler ve askeri vesayet dönemleri geride kalmıştır. Demokrasi sandıkla gelir. Halkın iradesini yok sayarak zorla, kanlı bir şekilde yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır. Bunun en büyük mücadelesini de başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz vermektedir ve sonuna kadar da verecektir. Darbe yandaşları ve heveslileri bunu asla unutmamalıdırlar” diye konuştu.