Akışık’tan, “Çiftçinin dört gözle beklediği üzüm fiyatına 50 kuruş zam yapan TMO, üreticiyi bitirdi.” açıklaması geldi.

Akışık’tan, “Çiftçinin dört gözle beklediği üzüm fiyatına 50 kuruş zam yapan TMO, üreticiyi bitirdi.” açıklaması geldi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık Çal ve Buldan ziyaretlerinde 9 numara kuru üzüm kilo fiyatının 13 TL olarak açıklanmasının ardından iktidara yüklendi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı ilçe ziyaretlerini sürdürürken yeni açıklanan üzüm fiyatlarını üzüm üreticilerine sordu. Buldan Yenicekent ve Çal'da üreticilerle üzüm fiyatını konuşan Akışık Çiftçinin derdini çiftçiden dinledi. TMO'nun internet sitesine koyduğu fiyat listesi, geçen sene alınan fiyattan sadece 50 kuruş zamlı olduğunu öğrenen Akışık İYİ Parti’nin bu konuyla ilgili daha önce çekirdeksiz kuru üzüm ile ilgili yayınladığı açıklamayı dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı yaptığı açıklamada çekirdeksiz kuru üzüm üreten çiftçilerin kâr oranıyla birlikte maliyetlerinin hesaplandığını ve bu fiyatın en az 16,5 TL olması gerektiği belirtildi. Fiyatları eleştiren Akışık, 'Zaten belini büktüğünüz, sırtına bir yük daha yüklediğiniz çiftçinin bu fiyatlarla yüzünü nasıl güldüreceksiniz' diye sordu.

Akışık açıklamasının devamında, “Üzüm üreticisi bu sene artan maliyetlerini kurtarmak için 16 TL'ye razıydı. Açıklanan fiyat bırakın maliyeti kurtarmayı, üzüm üreticisinin ocağına ateş düşürdü. Üretici isyandayken, bu fiyatı kabul etmiyorken kimsenin bu durumla alakalı açıklama yapmaması çok garip. Üreticinin alın terini yerde bırakan, yüzünü güldürmeyen bu fiyat politikası yerin dibine batsın.

Çiftçiyi kaderine terk etmek, bu fiyatlara razı etmek hangi devletin kanununda var. Milletinizin içi kan ağlıyorken, nasıl oluyor da sizin yüzünüz gülüyor anlamış değilim. Bu fiyatlardan asla satılmaması gereken üzümü borçlandırdığınız çiftçi borcunu ödemek için mecburen satıyor. Ziraat Odaları ve üzüm üreticisinin beklentisi en az 16 ila 18 lira arasındayken 13 lirayı bu millete nasıl reva görürsünüz. Bu üzüm para etse de etmese de üreten insanlar umutlarını hep bir sonraki yıla erteliyor. Siz her sene insanların umutlarını çalıyorsunuz. Üretici her sene daha fazla yoksul hale geliyor ama siz güllük gülistanlık yaşantınıza devam ediyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun, maliyetler 2 katına çıkmışken, üzüme yapılan 50 kuruşluk zam insanlarla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Girdi maliyetleri yüzde 100 artmışken, üzüme sadece 50 kuruş zam yapmak ‘üretmeyin’ demenin başka bir yolu. Ne yaptığınızın, ne söylediğinizin gerçekle hiçbir tutar yanı yok. Bu fiyatları bir an önce düzeltin” diye konuştu.