BBP’de aday adaylığı heyecanı başladı

BBP’de aday adaylığı heyecanı başladı

İl Başkanı İsmail Karateke son gün 23 mart

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı İsmail Karateke, 14 Mayıs 2023 Genel seçiminde partisinden milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin il sekreterliğiyle en geç 23 Mart akşamına kadar iletişime geçmesi gerektiğini söyledi. 

Denizli’de Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı İsmail Karateke, tüm partilerde olduğu gibi kendi partilerinde de milletvekili aday adaylığıyla ilgili heyecanlı dönemin başladığını söyledi. Partisinden milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin il sekreterliğiyle en geç 23 Mart akşamına kadar iletişime geçmesi gerektiğine dikkat çeken İl Başkanı Karateke, “Cumhur ittifakı adayımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın seçilmesi için tüm gücümüzle sahada olacağız. Partimiz milletvekili seçimlerine kendi ad ve amblemiyle girecektir. Partimizde aday adaylığı için başvuru süreci başlamıştır. Milletvekili adayı adayı olmak isteyenlerin, BBP Denizli il sekreterliği ile en geç 23 Mart akşamına kadar iletişime geçmesini rica ediyoruz. Aday adaylığı ücreti 18-25 yaş ve Kadın adaylar için iki bin, diğerleri beş bin TL BBP Genel Merkez hesabına yatacaktır. Şehit yakınları, gaziler, engellilik durumunun yüzde 40’tan fazla olduğunu belgeleyebilenler ile depremzede vatandaşlardan adaylık müracaat ücreti alınmayacak. Başvuru sırasında adaylardan başvuru formu, 2 adet vesikalık resim, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma fotokopisi, erkek adaylardan askerlik durum belgesi, adaylık için istifası zorunlu olanların, istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi, engelli aday adayları için “Engelli Kimlik Kartı” veya “Sağlık Kurulu Raporu”, şehit yakınları için yakınlığı belgeleyen evrak fotokopisi ve adaylık ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu talep edilecek. Adaylık müracaatlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere partinin “bbp.org.tr” adresinden erişilebilecek.” Dedi
30 yıllık tecrübeye sahibiz
BBP’nin 30 yıllık siyasette çok tecrübeli bir parti olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Karateke, “Cumhur İttifakımız devletin bekasını, ülkenin bütünlüğünü önceleyerek yoluna devam ediyor. Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak kararlı ve uyumlu şekilde yoluna devam ediyor. BBP’nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. BBP olarak 30 yıllık tecrübeli bir siyasi partiyiz, tecrübeli kadrolara sahibiz, bugüne kadar hep yüzde 10 barajından dolayı hak ettiğimiz oyu alamadık ya da bize oy verecek seçmen bu saiklerle oy vermedi. Şimdi ittifak içinde olduğumuz için barajsız bir seçime giriyoruz. BBP’nin yüksek sayıda milletvekili ile Meclis’te temsil imkanı yakalayacağını hem de ciddi bir oy oranına kavuşacağına inanıyorum. Denizli’den aday adaylığıyla ilgili rekor bekliyorum” dedi.