BELKÜM Kadın Kooperatifi’nden el emeği kermesi

BELKÜM Kadın Kooperatifi’nden el emeği kermesi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in öncülüğünde kurulan BELKÜM Kadın Kooperatifi ile Doku Yerel Eylem Gurubu (DOYEG),21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla el emeği kermesi düzenledi.

Buldan’ın yöresel dokuma ürünleri, yerel lezzetler ile kadıların el emeği göz nuru işlemelerinin sergilendiği kermese, ilgi yoğun oldu.

BELKÜM Kadın Kooperatifi ile DOYEG, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü, Buldan Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenledikleri kermesle kutladılar.   Buldanlıların yoğun ilgi gösterdiği kermeste,  kooperatif üyeleri Buldan dokuması ürünlerden, yöresel lezzetlere,  ahşap boyamadan takıya kadar çeşitli el emeklerini sergiledi, satışa sundu.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik ve küçük kızı Aygül Nur ile birlikte katıldığı kermesi, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, BELKÜM Kadın Kooperatifi Başkanı Aysel Mustak, kooperatif üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ev hanımlarının ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla yapılan kermese ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Kermese katılan ev hanımları el emeği göz nuru ürünlerini satıyor. Kendi ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Önemli olan bir ürün üretmek, yardımlaşma ve birbirimize destek olmak. Bu duygularla tüm kooperatif başkan ve ortaklarının 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyorum” dedi.

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla gerçekleştirilen kermesin oldukça verimli geçtiğini vurgulayan BELKÜM Kadın Kooperatifi Başkanı Aysel Mustak, ““Öncelikle Buldanlı kadınları kooperatif çatısı altında birleşmelerine öncülük eden ve kapılarını ev hanımlarına açan Belediye Başkanımız Şevik’e teşekkür ediyorum. Kooperatif olarak amacımız ev hanımlarımızın ürettiği yöresel ürünleri aile ekonomisine katkı sağlanması olduğu kadar, ilçemizin unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırarak,  ekonomiye kazandırmak” diye konuştu.