Bozkurt’tan Milas ve Kavaklıdere’ye 2 tır yardım kolisi yola çıkıyor

Bozkurt’tan Milas ve Kavaklıdere’ye 2 tır yardım kolisi yola çıkıyor

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in ülkemizde günlerdir süren yangınlardan mağdur olan vatandaşlarımız için başlattığı yardım kampanyasına Denizlili ve Bozkurtlu’lar büyük ilgi gösterdi.

 

 

Daha önce Manavgat’taki çiftçilerin hayvanları için bir günde 4 tır yem toplanmış ve tırlar hemen yola çıkarak Manavgat Belediyesi’ne ulaştırılmıştı.

 

Şimdi de yangının bir türlü söndürülemediği Milas ve Kavaklıdere’ye 2 tır yardım kolisi yola çıkıyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, “Ormanlarımız, canlılarımız gözlerimizin yanarak yok oldu. İnsanlar ellerinde bir şişe suyla koşup yangınları söndürmeye çalışıyor. Verdikleri bu mücadele sırasında bazı acil ihtiyaçlar söz konusu. Biz de orada acilen kullanacakları malzemeler nedir diye belediye başkanlarımızı ve yöre insanlarımızı arayıp bilgi aldık. Ardından da bu malzemelerin en kaliteli, en dayanıklı olanlarını günlerdir süren araştırmalarımızla temin ettik.

 

Buna göre bir liste hazırladık ve topladığımız bütün ürünleri tek tek farklı renklerde poşetleyip kutulara koyduk. Orada zaten hayat mücadelesi veren insanlar, bir de hangi poşette ne var, bu kadınlar için mi yoksa erkekler için mi diye düşünmesin. Günlerdir bu özverili çalışmada emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Bozkurt Kadın Kooperatifimiz’in güzel yürekli kadınlarına çok teşekkür ediyorum.

 

Daha önce manavgat’a 4 tır saman ve yoncadan oluşan yem gönderdik. Dün akşam vakti Milas’a bir tır hayvan yemi ulaştırdık. Bugün de Kavaklıdere’ye bir tır yardım gönderiyoruz. Gönderdiğimiz malzemeler şu şekildedir:

 

Çocuklar için mavi, kadınlar için kırmızı, erkekler için beyaz poşetler içerisinde, pantolondan pamuk çoraplara, şalvardan beli lastikli basma eteklere, her bir çocuk, kadın ve erkek için ayrı ayrı hazırlanmış sıfır kıyafetler, havlu ve battaniyeler hazırladık.

 

Yanı sıra, 500 adet Powerbank, bir adet küçük jeneratör ve powerbankları da şarj edecek portatif bir jeneratör temin ettik. Ayrıca bin adet yanmaz sarı eldiven, bin adet battaniye, karanlıkta onlara ışık olsun diye alına takılan 100 adet lamba gönderiyoruz. Bir kamyonet dolusu dezenfektanı da poşetlerimizin içine ayrı ayrı yerleştirdik.  

 

Çağrıya çıktığımız andan itibaren, bizleri arayarak küçük ya da büyük, imkanları ölçüsünde destekte bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ülke sizin gibi insanların yüreklerinde yeniden yeşerecek, yeniden ayağa kalkacaktır.