Buldan Belediyesinden Gölbaşı’na değer katacak yatırım

Buldan Belediyesinden Gölbaşı’na değer katacak yatırım

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin yeni yerleşim yerlerinden biri olan Gölbaşı Mahallesi’ne değer katacak

çok amaçlı spor sahası ve sosyal tesis yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrıca anaokulu inşaatını da ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, “Buldan’ımız için var gücümüzle çalışıyor ve ilçemizin marka değerine katkı sunmak için gayret ediyoruz” dedi.

Buldan’ın yeni yerleşim alanlarından biri olan Gölbaşı Mahallesi’ne değer katacak yatırımları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilk olarak okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen "Okul Öncesinde Seferberlik” projesi kapsamında Buldan’a kazandırılan 6 derslikli anaokulu inşaatı gezdi.

Mülkiyeti belediyeye ait 2 bin 700 metrekarelik alanda inşaatı devam eden anaokulunun 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini belirten Başkan Şevik, “TOBB ile Ankara Ticaret Odası’nın desteği ile yapımına başlanan anaokulu tamamlandığında ilçemizin önemli bir eksikliği giderilmiş olacak” dedi.

SOSYAL TESİS VE SPOR SAHASI GÖLBAŞI’NA DEĞER KATACAK

Başkan Şevik, daha sonra sosyal tesis ve çok amaçlı spor sahası inşaatını ziyaret etti. Gençlerin ve çocukların iyi yetişmeleri için spora yönlendirilmesi gerektiği fikriyle yola çıkan Başkan Şevik, spor yatırımlarına devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında 5 mahalleye 5 halı sahayı tamamlayarak gençlerin hizmetine sunduklarını açıklayan Başkan Şevik, “Halı sahaların yanı sıra  6 mahallemizde çok amaçlı spor sahalarının yapımına başladık. 6 Mahallemizde de zemin etüt çalışmaları devam ediyor. Toplam 12 mahallemizde içerisinde basketbol, voleybol ve tenis alanının bulunduğu spor sahaları inşa edeceğiz. Çok amaçlı spor sahalarından birini Gölbaşı Mahallemize yapıyoruz. İnşaatı hızla devam eden spor sahasını en kısa zamanda gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Aynı alan içerisinde mahalle sakinlerinin düğün, sünnet ve mevlit gibi merasimlerini yapabileceği, sosyalleşebileceği sosyal tesis ve aşevi inşaatının da devam ettiğini vurgulayan Başkan Şevik, “Gölbaşı mahallemize yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Sosyal tesis, aşevi, fitness ve çocuk oyun gruplarının yer alacağı  alan, mahalle sakinlerimizin sosyalleşebileceği bir alan olacak.  Gölbaşı mahallemize değer katacak yatırımlarımız hızla devam ediyor. Buldan’ımız için var gücümüzle çalışıyor ve ilçemizin marka değerine katkı sunmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.