Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun 10 kasım mesajı

Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun 10 kasım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda,

 “Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır” dedi.

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, ebedi Başkomutan, Cumhuriyetin ve bağımsızlığın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 84'üncü yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle andığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznünü yaşıyoruz. Atatürk, yaşamını milletine adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlüklere direnmiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ülkesinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir” dedi.

Çavuşoğlu anma mesajında, “O'nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyorum ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek, liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hayata geçirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.