Büyükşehir, Cabar şehitlerini unutmadı

Büyükşehir, Cabar şehitlerini unutmadı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 02 Nisan 1921'de Yunan işgali sırasında Çivril Cabar’da yakılarak katledilen 83 vatandaşın anısına Cabar Milli Mücadele Şehitliği ve Anıtı’nda anma programı düzenledi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinin Cabar Mahallesi'nde Milli Mücadele sırasında Yunan işgal kuvvetlerince yakılarak katledilen 83 şehidi unutmadı. Geçtiğimiz yıl Denizli Büyükşehir Belediyesince, anıt mezarla ölümsüzleştirilen ve Denizli’nin ilk milli mücadele şehitliği olarak kayıtlara geçen Cabar Milli Mücadele Şehitliği ve Anıtı'nda düzenlenen anma programına Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Okur, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar ile beraberindeki gaziler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ve anıta çelenk sunulmasının ardından başlayan programda konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, şehitliğin kazandırılmasında büyük emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti. Vural, “Bu şehitlik, Denizli’deki milli mücadele şehitlikleri içerisindeki en güzel ve en büyük şehitlik oldu. Bir milli şuur oluşturmak için Çivril’de her türlü etkinlik yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 “Aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Türk tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu, üzerinde yaşadığımız toprakların kolay vatan olmadığını söyledi. Şehit olan kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını belirten Meclis Başkanvekili Değirmenci, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehit ve gazilerimize sahip çıkma yolunda çok önemli işler yapıyoruz.  Şehitlerimizin aziz hatırasını ancak onların emanetlerine sahip çıkarak, daha çok çalışarak, ülkemizi en müreffeh ülkeler sıralamasında en üst seviyelere taşıyarak sahip çıkabiliriz.  Bu vesileyle 83 Cabar şehidimizin şahsında Anadolu coğrafyasının her karışını kanlarıyla sulamış bütün şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir kere daha saygıyla eğiliyoruz. Şehit olmak için yola çıkmış ancak şehitlik nasip olmamış bütün gazilerimize şükranla teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

 

" Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır "

Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Okur da, Cabar’da katledilen şehitleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Vali Yardımcısı Okur, “Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’  Vatanımızın her karışı şehit kanlarıyla sulanmış ve onlar bu vatanı bize emanet etmiştir.  Geçen yıl Büyükşehir Belediyemizin büyük katkılarıyla Denizlimize kazandırılmış bu abidemiz ve şehitliğimiz için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan şahsında Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Milletvekili Özkan: " Onurla, gururla şehitlerimizi yâd edeceğiz " 

Denizli Milletvekili Özkan, Çivril İlçesi, Cabar Mahallesi’nde yaşanılan katliamın unutulmaması için, emek veren herkese teşekkür etti. Özkan, “Bizler onurla, gururla şehitlerimizi yâd edeceğiz. Bu noktada sorumluluğu üzerine alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a yürekten şükranlarımı sunuyorum. Cabarlı hemşehrilerimiz bugün emanetine sahip çıkıldığını en güzel şekilde görüyor. Bugüne dek görev yapan mülki amirlerimiz başta olmak üzere, ahirete intikal eden Cabar Muhtarımız Nuri Kaya Bey’i de rahmet ve şükranla yâd ediyorum ” dedi.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri Cabar Milli Mücadele Şehitliği ve Anıtı'nda okunan Kur’an- ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehit mezarlarına çiçek bıraktı.