“Çal Bağ Yolu heyecan verici”

“Çal Bağ Yolu heyecan verici”

Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu:

Denizli Tarım Platformu yerelde üretilen ürünlerin ülke düzeyinde tanınması ve katma değerinin artması için “yerelden ulusala” projesi başlattı. Proje ile ilgili bilgi veren Başkan İrfan O. Hatipoğlu “Günümüzde üretim yapmak önemli. Bir o kadar da ürettiğinizi üretim yeri ile bütünleştirmekte önemli. Denizli’nin bu yönü eksik. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışıyoruz” dedi. 

Denizli Tarım Platformu yerel ürünlerin “yerelden ulusala” taşınma projesi kapsamında, “Çal Bağ Yolu’nda” incelemede bulundu. Proje çalışmasında üretici, uygulayıcı olan Şarap Bilgesi Melih Karaer’den bilgi aldı. Başkan Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede “Çal antik dönemden bu yana bağcılığın ve şarap üretiminin merkezi olmuştur. Yöreye üzüm üretmenin dışında bir katkısı yok. Bunu değiştirmek isteyen üçüncü kuşak şarap üreticileri, Çal Bağ Yolu projesini yaşama geçirmek istiyor. Proje tamamlandığında Çal’ın marka değeri artacak. Hizmet sektörü gelişecek. Bu nedenle Çal Bağ Yolu projesini heyecan verici buluyorum. Destekliyorum” açıklamasını yaptı.

Başkan Hatipoğlu, üzüm üreticilerini de çağrıda bulunarak “Projenin bir ayağını üzün üreticileri oluşturuyor. Üzüm üretiminde kaliteyi arttırırken, tekelleşen şarap üreticileri karşısında güçlü kalmaları için örgütlenmelidirler. Yaratılacak zenginliğin eşit paylaşılmasının yolu buradan geçiyor” dedi.