ÇAL BELEDİYE BAŞKANI FETHİ AKCAN SON GÜNLERDEKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ ÇAL HALKINA MEKTUP YAZDI

ÇAL BELEDİYE BAŞKANI FETHİ AKCAN SON GÜNLERDEKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ ÇAL HALKINA MEKTUP YAZDI

Yüzyılın felaketi deprem, herkesi-hepimizi derinden yaraladı

Çal belediye başkanı Fethi Akcan yazdığı mektupta ‘‘ Yüzyılın felaketi deprem, herkesi-hepimizi derinden yaraladı. Yüreklerimiz dağlandı. 10 ilimiz de binlerce bina çöktü. Ölü ve yaralı sayası her geçen zaman artıyor. Fedakar Çal halkı, depremin hemen ardından harekete geçerek deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım kampanyasına katıldı. Gıda ürünleri, kıyafet, battaniye, çadır, jeneratör gibi temel eşyaları kısa sürede bölgeye sevk ettik. 

Çal’ın eli öpülecek fedakar kadınları, milli mücadele ruhuyla hareket edip, tonlarca ekmek, çörek ve katmer yaptı. Yardımsever insanlarımız Spor Salonu’na akın etti. Değerli muhtarlarımız, vatandaşları motive etmek için ellerinden geleni yaptı. Kaymakamımız Mert Çanga, devletimizin güven veren yüzü oldu. Belediyemiz ile kaymakamlığımız koordineli bir şekilde hareket etti. 

Çal’ımızın vatansever esnafları, çiftçiler, emekliler kısacası 18 bin nüfuslu kahraman Çal’ımız, 4 gün için de 9 tır, 2 kamyon ve 3 transit malzemeyi deprem bölgesine ulaştırılmasına büyük katkı verdi. 

Siyasi arenada bazen birbirini eleştiren siyasi partilerimizin temsilcilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu zorlu günde Çal’ımızın siyasetçileri tek yumruk olmayı başardı. Bu birlikteliğimiz ile örnek olduk. AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmaz ve yönetimine, MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve ekibine, CHP İlçe Başkanı Ömer Dağlı ve ekibine, İYİ Parti İlçe Başkanı Cengiz Okdem ve ekibine, diğer siyasi partilerimize mensup yönetici ve vatandaşlarımıza toplumsal dayanışmaya, birlik ve beraberliğe verdikleri katkıdan ötürü teşekkür ediyorum. 2014 yılından bu yana görevdeyim ve her seferinde Çal’ı tarif ederken, “AYNI SOKAĞIN ÇOCUKLARIYIZ” diyorum. Bu kenetlenme bu konuda haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. 
Devletimiz ve milletimiz el ele vererek depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ilçemiz Çal’a da depremzede aileler gelmeye başladı. Misafirlerimize evlerini açan Kahraman Çallılar’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de kiralık evler tutarak depremzedeleri yerleştiriyoruz. İlçemize gelen depremzedelerin başta ev eşyası ve gıda ürünlerine ihtiyacı var. Çal halkının bu ihtiyaçların giderilmesi hususunda da gerekli duyarlılığı göstereceğine olan inancımız tamdır.

Cumhuriyetimizin 100.yılında Anadolu coğrafyasında Kara Fatmalar’ın hala yaşadığını bizlere hatırlatan siz değerli kadınlarımız olmak üzere, depremzedeler için kenetlenen Büyük Çal Ailesi’ne bir kez daha teşekkür eder, saygılarımı sunarım’’ dedi.