Çal Garası Pekmezi, Tarhana festivalinde yerini aldı

Çal Garası Pekmezi, Tarhana festivalinde yerini aldı

Çal Belediyesi bünyesinde kurulan Çal Kadın Girişimi Üretim ve  Kooperatifi,

 

Bu yıl ilki düzenlenen Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali’nde açtığı stantta, ilçenin çalgarası üzümü, pekmezi, yöresel ürünlerini sergiledi.

 “Kaşığını al da gel” sloganı ile bu yıl ilki düzenlenen Beyağaç Kültür ve Tarhana Festivali’ne Çal  Kadın Girişimi Üretim ve  Kooperatifi standı ile katıldı.

Çal Kadın Girişimi Üretim ve  Kooperatifi standını ziyaret eden, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kaymakam Ferdi Akgün, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve davetliler Çal’ın yöresel ürünlerini tatma imkanı buldu.

Festivalde Çalın üreten kadınlarının ürünleri, pekmez, üzüm, kekik, badem, kozalak şurubu gibi ürünler yer aldı. Çal Kadın Kooperatifi’nin e-ticaret yaptığı www.calgarasi.com.tr isimli sitenin de tanıtımı yapıldı.

Çal Kadın Kooperatifi Başkanı Hatice Elvan,  Çal ürün çeşitliliği noktasında Denizli’nin en gözde ilçelerinden bir tanesi konumunda. Bölgemizde üzüm ,bamya,kekik,sirke ve bir çok ürün yetişiyor. Çal’ın üreten kadınlarını destekleyerek hem ev ekonomisine hemde ticarete katkı sağlıyoruz. Çal garası pekmezine ve İlçemize olan ilgi bizleri mutlu etti. Bizleri bu imkanı veren başta Beyağaç Kaymakamı Ferdi Akgün ve Belediye Başkanı Mustafa Akçay ile desteklerini bizlerden esirgemeyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.