ÇAL GARASI’NIN ÜRETEN KADINLARI SALI GÜNÜNÜ İPLE ÇEKİYOR

ÇAL GARASI’NIN ÜRETEN KADINLARI SALI GÜNÜNÜ İPLE ÇEKİYOR

ÇAL GARASI KAPILARINI AÇIYOR

DENİZLİ’nin Çal ilçesinde kadınları üretime teşvik etmek, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak ve yöresel ürünleri ulusal ve uluslararası Pazar da tanıtmak amacıyla Çal Belediyesi öncülüğünde kurulan Çal Kadın Kooperatifi’nin açılış töreni 14 Aralık Salı günü yapılacak. Başkan Fethi Akcan, “’Çal Garası dünyaya açılıyor’ sloganıyla yola çıktık, kooperatifi kurduk. Kadınlarımıza elimizden gelen desteği verip ürünlerimizi ve Çal Garası markasını etkin şekilde tanıtmak amacındayız” dedi.
Çal İlçe Otogar binasında bulunan Çal Kadın Kooperatifi’nin 14 Aralık Salı günü saat 12.00’de yapılacak olan açılışına iş çevreleri, siyasetçiler, vatandaşlardan ve bürokrasiden çok sayıda davetli bekleniyor. Açılışta, kooperatif üyelerinin ürettiği yöresel ürünler ile www.calgarasi.com.tr isimli e-ticaret sitesinin tanıtımı yapılacak.
AKCAN’DAN DAVET VAR
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, açılışta tüm dost ve Çallılar’ı aralarında görmek istediklerini söyledi. Başkan Akcan, “Gelecekte Çal Garası markasının dünya pazarlarında söz sahibi olması için alt yapıyı oluşturuyoruz. Bu bağlamda kuruluşuna öncülük ettiğimiz Çal Kadın Kooperatifi, Çal Garası markasıyla bir süredir satış yapıyor. Pekmez, üzüm sirkesi, kekik suyu, kekik, bamya, kuru biber, lavanta, elma sirkesi, salamur yaprak, kuru üzüm gibi yöresel ürünlerimiz Çal Garası markasıyla satılıyor. Kadınlarımızı üretime teşvik etmek, ev ekonomilerine ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaları adına çıktığımız bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Açılışımıza tüm dost ve Çalllı hemşehrilerimi bekliyoruz” dedi.