CÜNEYT ARKIN’IN ÖLÜMÜ ÇAL GARALARINI DA ÜZDÜ

CÜNEYT ARKIN’IN ÖLÜMÜ ÇAL GARALARINI DA ÜZDÜ

Türk sinemasının önde gelen sanatçılarından, unutulmaz filmlere imza atan Cüneyt Arkın’ın ölümü, Denizli  ve Çal ilçesinde de üzüntü yarattı.

 Arkın, son kez Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ÇALSİAD) Başkanı Süleyman Akçin’in sahibi olduğu Springday firması için kamera karşısına geçmiş, Çal Kadın Kooperatifi üyesi girişimci kadınlara mesaj göndermişti. Belediye Başkanı Fethi Akcan ile de telefonda görüşen 85 yaşındaki usta oyuncu, “Anadolu’nun her tarafında kadın eli var. Çallı kadınlara destek vererek kooperatif kurduran sayın Akcan’ı kutluyorum” demişti.
İstanbul’da özel bir hastanede hayata gözlerini kapatan Cüneyt Arkın’ın ölümü Denizli ve Çal ilçesinde de üzüntü yarattı. Usta oyuncu, kamera karşısına son kez 1 yıl önce Denizlili firma için geçmişti. ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin’in sahibi olduğu Springday firması için reklam filminde oynayan Arkın’a, Çal Kadın Kooperatifi’nin ürettiği yerel ürünler gönderilmiş, Arkın Çallı kadınlara ve Başkan Akcan’a övgüler yağdırmıştı.
ARKIN’IN ÇALLI KADINLARA MESAJI
ÇALSİAD Başkanı Akçin, Çallı kadınların ürettiği pekmez, üzüm sirkesi, kekik  yağı, ay çekirdeği, badem, salamur yaprak, lavanta yağı, elma sirkesi, bamya, kuru biber, kuru üzümden oluşan hediye paketini Arkın’a hediye etmiş, Arkın’da belediye Başkanı Fethi Akcan ile telefonda görüşerek hem kutlamış hem de başarı dilemişti. Arkın mesajında; “Sevgili Çal Garaları, sayın Kadın Kooperatifi sizleri kutluyorum.  Anadolu’nun neresine gitsen kadın eli değmiş. Bereket ve güzellik olmuş. Üretmişler, emek vermişler, güzelleştirmişler. Çallı kadınlar da üretiyor, memlekete değer katıyor. Kadınlar yönetse dünyayı savaş olmaz. Çünkü, hiçbir kadın çocuğunu kaybetmek istemez. Kadınların ellerine sağlık. Başkan Fethi Akcan’ı ve Çallı kadınları kutluyorum” mesajını vermişti.
Bu arada, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a, Süleyman Akçin tarafından güzel bir sürpriz yapıldı. Akçin, Akcan’ı telefon ile aradı ve telefonunu Arkın’a verdi. Akcan ile Arkın bir süre telefonda görüştü. Ünlü manatçı Akcan’ı kutladı, “Manevi değerlerimizi kaybederken, sizler yaşatmaya çalışıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Emekçi kadınların elleriyle ürettiği ürünlerin evime kadar gelmesi gurur verici” dedi.
AKCAN VE AKÇİN’DEN BAŞ SAĞLIĞI 
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Cüneyt Arkın’ı 27-28  Ağustos tarihlerinde Aşağıseyit’te düzenlenecek Koyun Sudan Atlatma ve Çoban Bayramı etkinliğine davet ettiklerini, sağlık sorunu yaşamaması durumunda ünlü sanatçının gelme sözü verdiğini söyleyerek, 
“Çocukluğumuzdan bu yana filmleriyle büyüdüğümüz Cüneyt Arkın’ın vefatından sonra Türkiye’nin en önemli parçalarından birinin koptuğu duygusuna kapıldım. Rahmetli, Çal’ın girişimci kadınlarına olumlu mesajlar göndererek motivasyonlarını arttırmıştı. Kendisiyle geçtiğimiz Ekim ayında telefon ile görüşmüştük. Sağlık durumu iyi olsa Çal’a gelecekti. Türkiye çok önemli değerini kaybetti. Milletimizin ve sanatçıyı sevenlerin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun” derken, ÇALSİAD Başkanı Akçin ise, “Firmamızın reklam filminde torunu ile birlikte oynayan Cüneyt Arkın ile iyi bir dostluğumuz olmuştu. Kendisiyle Çal ve Denizli sohbetleri yaptık. En son geçtiğimiz Ekim ayında evinde kendisini ziyaret etmiştim. Allah rahmet eylesin” değerlendirmesinde bulundu.