DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu Olağan Seçimli Genel Kurulda Güven Tazeledi

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu Olağan Seçimli Genel Kurulda Güven Tazeledi

2018 yılından bu yana DENİB Başkanlığı görevini yürütmekte olan Hüseyin Memişoğlu,

7 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda, bir kez daha DENİB Başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

İlgili mevzuat ve düzenlemeler çerçevesinde İhracatçı Birliklerinde seçimler dört yılda bir gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, Denizli İhracatçılar Birliği üyeleri sandık başına giderek yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve TİM delegelerini belirledi. İhracatçıların oylarıyla seçilen kurullar 2026'nın Nisan ayına kadar görevine devam edecek.

Genel Kurulda geçerli oyların tümünü alarak bir kez daha başkan seçilen Hüseyin Memişoğlu, kendisini tekrardan bu göreve layık gören üyelere teşekkür ederek şunları söyledi:

“2018 yılında başladığımız görevimize yeni dönemde de devam edeceğiz. Kıymetli ihracatçılarımız bu görevi bize layık gördüler, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Geçen sene kırdığımız 4,6 milyar dolar değerindeki Denizli ihracat rekorumuzu, bu sene de geride bırakacağımıza inanıyoruz. Son 12 aylık ve 2022’nin ilk çeyrek verileri de bu noktada bize güçlü ipuçları veriyor. Yıl sonunda Denizli ihracatında 5 milyar dolar sınırını aşacağız. 

Denizli’nin ülkemiz ihracatında renkli bir mozaiği var. Tüm sektörlerimizle, bütün dinamiklerimizle ihracatımıza katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz hafta TİM Başkanımız Sayın İsmail Gülle’nin de belirttiği gibi ülkemiz ihracatının yükselen yıldızı olmak için çalışmalarımıza yeni dönemimizde de devam edeceğiz"dedi.