Deprem gerçeğinin farkındayız

Deprem gerçeğinin farkındayız

Başkan Zolan, Jeoloji ve İnşaat Mühendisleri ile Mimarlar Odasını ziyaret etti 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerini koordine etmek üzere uzun süre afet bölgesinde kalan Başkan Osman Zolan, ayağının tozuyla geldiği Denizli’de Jeoloji ve İnşaat Mühendisleri ile Mimarlar Odası’nı ziyaret etti, AKUT Denizli’nin tanışma toplantısına katıldı. Deprem gerçeğinin farkında olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Deprem şehrimizin en öncelikli konusu” dedi. 

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yüzlerce araç, iş makinesi ve ekibi ile yardım tırlarını afet bölgesine sevk eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, yıkımın en şiddetli yaşandığı illerden Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor. Depremin ardından uzun bir süre bölgede kalan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli’ye dönmesinin hemen ardından Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Denizli şubelerini ziyaret etti, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ekibinin tanışma toplantısına katıldı. İlk olarak Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ni ziyaret ederek burada Şube Başkanı Barış Semiz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Osman Zolan’a Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hasan Tuğrul Özkan eşlik etti. Denizli’nin öncelikleri konularının başında deprem geldiğini ifade eden Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayarak, “Deprem şehrimizin en öncelikli konusu” dedi. 

 

“Deprem gerçeğinin farkındayız”

 

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ni de ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. Denizli’nin deprem gerçeğinin farkında olduklarını belirten Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sorumlulukları doğrultusunda tüm imkânlarıyla gayret ettiklerini belirtti. Başkan Zolan daha sonra AKUT Denizli ekibinin tanışma toplantısına katıldı. AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ve AKUT gönüllüleri ile bir araya gelen Başkan Zolan, Denizli’de deprem ve afet yönetimi adına tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile farkındalık oluşturmak adına çaba harcadıklarını ifade ederek, bu konuda emek veren herkese teşekkür etti. AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, Başkan Zolan’a kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür belgesi verdi.

 

Çalışmalar aralıksız sürdürüyor 

 

Başkan Osman Zolan meslek odaları ziyaretleri kapsamında son olarak İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ni de ziyaret ederek Şube Başkanı Nigar Hüyük ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Depremin Denizli’nin en öncelikli konusu olduğunu bir kez daha dile getiren Başkan Zolan, tüm kurumlar, meslek odaları, STK’lar ve vatandaşlarla birlikte yapılması gereken her ne varsa yapmaya gayret ettiklerini ve çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.