EGİAD Ticaret Köprüsü bir çok işe imza attı

EGİAD Ticaret Köprüsü bir çok işe imza attı

Dünya’nın yakından takip ettiği Speed Networking ev sahipliği yaptı

Örnek teşkil eden etkinlikler arasında yer alan EGİAD Ticaret Köprüsü, 9. kez iş dünyasını biraraya getirdi. EGİAD – Ege Genç İş İnsanları Derneği üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla oluşturulan söz konusu etkinliğe bu yıl da katılım yüksek oldu. Etkinlik, Kılınç Hukuk & Danışmanlık Ana Sponsorluğunda Evirgen & Karaman & Şişdağ Hukuk ve Danışmanlık, Özşanal A.Ş., Piar Mimarlık, MBU Otomotiv, GPS Linelojistik, Girginoğlu A.Ş., Serter Büro sponsorluğunda gerçekleşti.

İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmayı ve bu uygulamaları hayata geçirmeyi amaç edinen EGİAD’lı genç iş insanları, ‘EGİAD 9. Ticaret Köprüsü’ etkinliğinde bir araya geldi. Türkiye’de girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunan organizasyona 100’e yakın iş dünyası temsilcisi katılım gösterdi. Bölgenin önde gelen iş insanlarını buluşturan etkinlik, ESKEM - EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi – Tarihi Portekiz Sinagogu’nda gerçekleşti. İş dünyasının birbiriyle tanıştığı ve iş bağlantısı kurduğu toplantı, bugüne kadar birçok kuruma da örnek teşkil etmesi açısından da ayrı bir öneme sahip. EGİAD, üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla “EGİAD Ticaret Köprüsü” başlığı altında “Speed Networking – Hızlı Tanışma” olarak da bilinen organizasyon sayesinde birçok iş bağlantısına ve ortaklığa bu şekilde zemin hazırlıyor

Kurulan güçlü bağlantılarla iş dünyasının hedeflere ulaşmasında kolaylıklar sunduklarını dile getiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Kurumsal ve bireysel hedefleri doğrultusunda çevre oluşturmak, mevcut ve yeni çevrelerine farklı bir gözle yeniden bakıp, bağlantılarını etkili ilişkilere çevirmek isteyenler Ticaret Köprüsü’ne katılabilir. İş hayatında tam bir başarı için etkili bir çevre edinmek şart. STK’lar bu güçlü bağlantılar için en etkili arenalar. Bu tip etkinlikler de güçlü bir çevre ve daha iyi bir pazar için inanılmaz fırsatlar sunmakta. Farklı meslek gruplarından kişileri tanımak, onlarla düzenli iletişim kurmak sosyal hayata da zenginlik katmakta” dedi. Üyeler arasındaki iş ortaklıklarına, ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine önem verdiklerini vurgulayan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, rekabet ve iş modellerinin hızla değiştiği, yeni ve yenilikçi sistemlerin her geçen gün iş yaşamını farklı boyutlara taşıdığı bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, bu süreci en iyi şekilde değerlendirmenin yolunun networking’den geçtiğini dile getirdi. Son yıllarda yüzyüze ve doğrudan iletişimin ne kadar etkili olduğunun daha da iyi anlaşıldığını vurgulayan Yelkenbiçer, “Günümüzde iyi bir networkü olmayan bir girişimci ve yatırımcının iş hayatında hayatta kalması mümkün değil. Sosyal sermaye iş hayatına atılırken olmazsa olmaz kriterlerin başında geliyor. Kuvvetli bağlantıları olan bir girişimci çok daha etkili olabilir ve ihtiyaç duyduğu an bağlantılarından destek alabilir. Ancak en önemli konu desteğe ihtiyaç olduğu zaman önceden hazır bir network’ün olabilmesini sağlamaktır. Bunun için de daha ihtiyaç olmadan insanlarla ilişki kurmak, geliştirebilmek ve canlı tutabilmek gerekir. Biz de tam bu noktada devreye giriyoruz. Burada iş dünyasını biraraya getirerek, bir ağ oluşturarak onların birbirlerine ihtiyaç duyacakları zaman için ön hazırlık oluşturuyoruz. Bağlantılarımızı, iş ağlarımızı, ortak tanıdıklarımızı daha net görüyoruz. Bu da networkingin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Etkinliğin Ana Sponsoru Kılınç Hukuk & Danışmanlık’tan Avukat Mert Sönmüş, şirketin çalışmalarını paylaştı. Sönmüş, EGİAD ile çözüm ortaklığı ve işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Dünya’nın yakından takip ettiği Speed Networking – Hızlı Tanışma sistemini etkin bir şekilde kullanan ve Ticaret Köprüsü ağını ilk kuran sivil toplum örgütü olarak EGİAD, bu etkinlik ile Networking buluşmasına daha ev sahipliği yapmış oldu. EGİAD girişimleriyle Türkiye’de yaygınlaşan bu sistem sayesinde ticaret ağları genişlerken, rekabetin her geçen gün daha kıran kırana geçtiği günümüzde iş fırsatları da daha görünür hale gelmiş oldu.

EGİAD Ticaret Köprüsü Nedir?

Düzenlenen etkinlikte katılımcıların birkaç dakikalık aralıklarla aynı anda yer değiştirerek kısıtlı sürede en fazla kişinin profesyonel anlamda birbirleriyle tanışmaları amaçlanmakta. Asansör konuşması olarak tanımlanan görüşmelerde, firma ile ilgili bilinmesi istenen en önemli noktalar anlatılmakta. Çok kısa sürede kendi işini anlatabilme, karşı tarafa da doğru soruları sorabilme esasına dayanan bu uygulama ile üye iş insanlarının kendi aralarında iş birliğini arttırması hedeflenmekte.

Sponsorlar

Etkinlik, Kılınç Hukuk & Danışmanlık Ana Sponsorluğunda Vanucci Mutfak Banyo, Evirgen & Karaman & Şişdağ Hukuk ve Danışmanlık, Özşanal A.Ş., Piar Mimarlık, MBU Otomotiv, GPS Linelojistik, Girginoğlu A.Ş., Serter Büro sponsorluğunda gerçekleşti.

Etiket