GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

Denizli'nin Çameli İlçesi  Yaylapınar Ortakulu öğrencileri tarafından hazırlanan “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” sergisi gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından yapılan teknoloji aletleri, sergiye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

Yaylapınar Ortaokulu binasında gerçekleşen Bilim Fuarına Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Milli İlçe Eğitim Müdürü Murat Uzun ve İlçe Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  Okul Müdürü Yücel Darbaz ;"4006 bilim fuarında temel amaç öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamaktır.

 Fuar ortamında projelerini sunan öğrenciler, üretebilme ve üretebildiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede okulumuzda gerçekleşen bu faaliyetin bilime ve teknoloji konusunda farkındalık yaratması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmuş olmasını temenni ediyoruz. Okul Müdürü Yücel Darbaz  ve proje Yürütücüsü Öğretmenimize emek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti

SOSYAL VE BİLİMSEL 10 PROJE

Proje Koordinatörü  Fen Bilimler Öğretmeni  Özlem  Bulan Bilim Fuarında Öğrenciler hazırladıkları bilim projelerini beğeniye sundu. 41  öğrencinin farklı alanlarda hazırladıkları 3 Farklı Kategoride 10  proje 2  Danışman Öğretmeni ile fuarda sergilendi. Eğitimde gençler üzerinde oluşan yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara genç aklıyla çözümler sunulması amaçlanıyor. Fuar alanını gezen misafirler, öğrencilerin stantlarda sundukları ve değindikleri bilimsel konular karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.