Honaz MYO’da Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

Honaz MYO’da Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

Honaz MYO, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı kapsamında Honaz ilçe merkezinde bulunan Afşinbey Mahallesinde fidan dikimi gerçekleştirirken, Honaz MYO binasında düzenlenen…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak kutlanmasına ilişkin yayınladığı genelge kapsamında, Geçtiğimiz günlerde “Belgelerin Dilinden Mehmet Akif” konulu konferans düzenleyen Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu, Mehmet Akif ERSOY’u anma etkinliklerine devam ediyor. 

Honaz Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Honaz Belediye Başkanı Yüksel KEPENEK, Honaz MYO Müdürü Doç. Dr. Hülya KABAKÇI KARADENİZ, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik çerçevesinde yüzlerce fidanı toprakla buluşturan katılımcılar daha sonra fidanlara can suyunu vererek dikimi tamamladılar.

“Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Temalı Plastik Sanatlar Sergisi”nin Açılışı Yapıldı

Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı kutlamaları kapsamında diğer bir etkinlik ise Honaz Meslek Yüksekokulu binasında “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Temalı Plastik Sanatlar Sergisi” oldu. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılışı yapılan serginin açılış konuşmasında Honaz MYO Müdürü Doç. Dr. Hülya KABAKÇI KARADENİZ, “Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı Yılı kutlamaları kapsamında bu haftayı etkinliklere ayırdık. İlk olarak Honaz ilçe merkezinde fidan dikimi gerçekleştirdik. İkinci etkinliğimizde de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feryal BEYKAL ORHUN küratörlüğünde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Temalı Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışını okulumuzda gerçekleştirdik ve hafta boyunca sergimiz açık kalacak. Bu sergi Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenen ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’nda Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaret edilmişti. Bu serginin ilçemizde ve yüksekokulumuzda ziyaret edilmesine destek olan üniversitemiz yönetimine de teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Doç. Dr. Feryal BEYKAL ORHUN hocama, Doç. Dr. Serdal YERLİ hocama ve öğrencilerine çok teşekkür ederim” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından öğrencilerin eserleri katılımcılar ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Büyük beğeni toplayan sergi açılışının ardından Okul Müdürü Doç. Dr. Hülya KABAKÇI KARADENİZ tarafından Doç. Dr. Feryal BEYKAL ORHUN ve Doç. Dr. Serdal YERLİ’ye çiçek ve şilt takdim edildi. Düzenlenen kokteyl ile program sona erdi.