Kasapoğlu, “Denizli’ye büyük katkılar sağlayacak.

Kasapoğlu, “Denizli’ye büyük katkılar sağlayacak.

MAKSİAD, Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği’nin (MAKSİAD) organize ettiği Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DEMİOSB) tanıtım toplantısı gerçekleşti. Denizli Anemon Otel’de gerçekleşen toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizi Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Makina Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı ve makina sektörünün temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, bölgenin Denizli’ye büyük katkıları olacağını söyledi. Başkan Kasapoğlu, “Makine İhtisas OSB’de geldiğimiz son noktayı sizlerle paylaşmak istedik. Ara ara bu tür toplantılarla geldiğimiz noktayı, yaptığımız çalışmayı, önümüzdeki süreci sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yolda yaptığımız işlerde sizlerin fikirleri bizim için oldukça değerlidir. DEMİOSB’nin pozisyonunu sizlere özetlemek istiyorum. 2020’nin hemen başında tüzel kişiliğimizi aldık. DEMİOSB, 2 milyon 574 bin m2 alana sahiptir” dedi.

Başkan Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Kot farklılıkları nedeniyle bu alandan çeşitli büyüklüklerde 115 parselimiz bulunuyor. Organize sanayi bölgemiz il merkeze yakın ikinci organize sanayi bölgesi olma özelliğini de sahiptir. Organize sanayi bölgesi alanımız Honaz/Gürlek ve Kocabaş Mevkiinde ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne 3 kilometre mesafededir. Denizli–Ankara karayolunun sol tarafında yer almaktadır. Karayolu ulaşımı mevcut olup, demiryolu kılçığı konulabilir durumdadır. Açılması planlanan İzmir–Antalya otobanı içinden ve BOTAŞ boru hattı sınırından geçmektedir. Bölgemizin kuruluş amacı ilimizde dağınık halde bulunan makina ve makina aksamları imalatı yapan firmaların bir alanda belirli plan ve standartlar dahilinde yerleştirilmeleri ve belirli ihtiyaçlarını ortaklaşa giderebilmeleri adına kümelenmelerini sağlamaktır.”