"KORKU DEĞİL MÜCADELE, ESARET DEĞİL CESARET" MİLLİ MÜCADELE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

"KORKU DEĞİL MÜCADELE, ESARET DEĞİL CESARET" MİLLİ MÜCADELE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Korkunun değil mücadelenin, esaretin değil cesaretin bu topraklarda tam bağımsızlık idealini gerçek kılması, tarihin bize öğrettiği en önemli gerçekliklerimizdendir.

 

Direnenlerin, teslim olmayanların, bir ülkü peşinde yürüyenlerin ve her türlü zorluğa rağmen vazgeçmeyenlerin bize bıraktığı miras Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Anadolu’da başlayan Kurtuluş Mücadelemizde Kuva-yı Milliye ateşi Denizli’de bundan tam 102 yıl önce Mayıs 1919’da yakılmıştır.

2007 yılına kadar 16 Mayıs olarak kutlanan, 2007 yılında siyasi bir karar ile Belediye Meclisinde 15 Mayıs olarak değiştirilen direnişin çoban ateşi, Bayramyeri Meydanı'nda Müftü Ahmet Hulusi önderliğinde yakılmış, Denizlimizin vatansever halkının kararlı duruşu ve Atatürk’e duyulan güven, sevgi ve saygı ile büyümüş, Denizlimiz Milli Mücadele'nin onurlu sayfalarında yerini almıştır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Müftü Ahmet Hulusi'nin çağrısına ses veren tüm hemşehrilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, tüm Denizlili hemşehrilerimin Milli Mücadele Günü'nü kutluyorum.

Bağımsızlık ve özgürlük neferleri olarak bizler;" tam bağımsız, laik ve demokratik bir ülke idealimizden ve Milli mücadele kahramanlarımızın miras bıraktığı mücadele geleneğimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yolumuz her zaman esaretin değil cesaretin yolu olacak" dedi.