MAKSİAD MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA İŞ GARANTİLİ EĞİTİMİ BAŞLATIYOR

MAKSİAD MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA İŞ GARANTİLİ EĞİTİMİ BAŞLATIYOR

MAKSİAD MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA İŞ GARANTİLİ EĞİTİMİ BAŞLATIYOR


Makine Sanayici İş İnsanları Derneği MAKSİAD Makine ve Metal Sektörünün en büyük sıkıntısı olan personel sorununa çözüm için başlattığı, Meslek liseli mezunların mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve bu gençlerin işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kurslarını önümüzdeki hafta başlatıyor. Meslek lisesinden mezun olup sektör dışında çalışan gençleri sektöre kazandırmak, mesleği olan gençlerin pratiğini geliştirmek ve meslek tecrübesi olup iş bulamayan gençleri bu kurslar aracılığıyla istihdam edilmesini sağlamak isteyen MAKSİAD iş garantili kurs başlatıyor.

Başkan Mehmet SARI; MAKSİAD Yönetim Kurulu olarak üzerinde yoğunlaştığımız, ana gündem maddesi olarak her toplantıda üstünde çalıştığımız Teknik Personel Sorununun çözümü için başlatacağımız Mesleki Eğitim Kursumuzun son aşamasına geldik. Önümüzdeki hafta çağrıya çıkıyoruz. İŞKUR önderliğinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kursumuzu başlatıyoruz. İŞKUR Müdürümüz Fatih IŞIK’ın, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman ZOLAN’ın ve Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman EKİCİ’nin verdiği desteklerle MAKSİAD olarak sektörümüze can suyu vereceğiz. Sektörümüze ciddi sayıda personel istihdam edeceğiz ve bunun peşini bırakmayacağız, Destekçilerimizi arkamıza alarak bunu çözeceğimize inanıyoruz. İnşallah bir yıla kadar tüm teknik personel problemini çözmüş olacağız. İŞKUR Müdürümüz Fatih IŞIK’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman ZOLAN’a ve Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman EKİCİ’ye ve tüm üyelerimize verdikleri desteklerden çok teşekkür ediyoruz. Hep yanımızda oldular ve sektörümüzü desteklediler, dedi.

Pazartesi gününden itibaren başvuruları kabul edeceğini belirten Başkan Sarı, ‘’Meslek Lisesi mezunu 18-30 yaş aralığındaki gençlerimizi MAKSİAD Binasına başvuru için bekliyoruz. Tornacılık, kaynakçılık ve CNC makinelerinin eğitiminin olacağı bu kurslarımıza başvuran gençlerimiz iş garantisi ile eğitim alırken maaş da alacaklar ve mesleğe başladıklarında asgari ücretle değil daha dolgun maaşlarla çalışacaklar. Bizim amacımız gençlerin refah seviyesini arttırmak ve sektörümüzün imalatını hızlandırıp ve ihracatını arttırmak, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır. İş garantili bu eğitimlerimizin hem sektörümüze katkısına hem gençlerimizi hayata kazandırmaya olan inancımız tam, dedi.