Önce Borçlandı O Yetmedi Arsa Satışı Başladı

Önce Borçlandı O Yetmedi Arsa Satışı Başladı

Merkezefendi Belediyesi Haziran ayı toplantısı 2 Haziran 2023 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonunda Başkan Şeniz Doğan Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Şemikler ve Bereketler Mahallesinde bulunan iki arsanın satışı gündeme geldi. Sert tartışmaların yapıldığı görüşmeler sonunda Cumhur ittifakı’nın 15 ret oyuna karşılık Millet İttifakı ile bağımsız üyelerin oyları ile iki arsanın satışı kararı çıktı.

“Biz Cumhur ittifakı olarak satışı engellemek için elimizden geleni yapacağız”

Kararı değerlendiren Merkezefendi Cumhur İttifakı Grup Başkanvekili Yavuz Aki belediyenin kötü yönetildiğine ve iflasa gittiğine dikkat çekerek “Ak Parti döneminde Merkezefendi Belediyesine kazandırılmış olan iki kıymetli arsanın satış yetkisi ile ilgili gündem maddesi gündeme geldi. Komisyon raporunda da belirtildiği üzere biz Cumhur İttifakı olarak bu satışlara karşı çıktık. Oylamada ret oyumuzu kullandık. Komisyondaki arkadaşlarımız da ret oyu kullandılar. Karşı çıkmamızın nedenlerinden birisi de satıştan elde edilecek kaynağın nerede kullanılacağının belirtilmemiş olmasıdır. Biz Cumhur ittifakı olarak satışı engellemek için elimizden geleni yapacağız.  Yürütmenin durdurulması için hukuki yollara başvurarak konunun takipçisi olacağız”dedi.

“Üreten belediyeden borçlanan belediyeye geldik”

Buranın satışından elde edilecek gelirle ne yapılacağı konusunda da bize bilgi verilmedi diyen Grup Başkanvekili Aki “Merkezefendi Belediyesi geçtiğimiz beş yıl içerisinde Ak Parti döneminde; eğitimde sağlıkta, sporda, üst yapıda yaptığı yatırımlarla, kültür merkezleri ile Ornaz Vadisi gibi büyük projelerle hep gündeme geldi. Şu anda ise meclise 3 defa borçlanma isteği gelindi. Biz Cumhur ittifakı olarak bunlardan sadece birisine evet dedik. Oda Sümer ve Sevindik Mahallelerimizin üst yapısı için içindi. Diğer borçlanmalarda ise alınan borcun nerede kullanılacağı söylenmediği için hayır oyu verdik.

“Açıkçası bu geldiğimiz nokta bizi endişelendiriyor”

Geldiğimiz nokta itibariyle Merkezefendi borçlanmaları bitirdi. Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla artık borçlanamaz seviyeye geldi. İflasa giden bir şirket yada işletme gibi en son elindeki gayrimenkulleri satmaya başlar. Şu anda geldiğimiz nokta bu. Açıkçası bu geldiğimiz nokta bizi endişelendiriyor. Buna evet oyu veren arkadaşlarımız inşallah olayın vahametinin farkındadırlar. Merkezefendi Belediyemizin geleceğini satıyorlar. Bu satılacak yerlerden birisi Merkezefendi Belediyemizin hizmet binasının yapılacağı alan olarak belirlenmişti. Buralar şehrimizin en değerli yerleri. Buraları sattığımız zaman bunları geriye koymamızın imkanının olmadığını düşünüyoruz. Ayrıca buradan gelecek gelir cari harcamalarda kullanılacağı için hayır oyu verdik”diye konuştu.

“830 kişi ile devrettik şimdi 1600 kişi oldu”

Belediyenin son dönemde çalışan sayısını artırdığına dikkat çeken Aki konuşmasını söyle tamamladı “Belediyeyi bizim devrettiğimizde 830 civarı çalışan vardı. Bu kadar çalışan ile vatandaşlara hizmet veriyorduk. Başkanın söylediğine göre iller bankasından gelen ödenek çalışanların maaşını ödemeye yetmiyor.  Başkanın bize verdiği bilgiye göre çalışan sayısı 1200 civarında ancak biz bunun 1600 civarında olduğunu düşünüyoruz”