PAKUT KAPILARINI GÖNÜLLÜLERE AÇTI

PAKUT KAPILARINI GÖNÜLLÜLERE AÇTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde canlar kurtaran PAKUT (Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi) yeni gönüllülere kapısını açıyor.

Pamukkale Afet Gönüllüsü olmak isteyen 18 yaş üstü tüm vatandaşlar PAKUT üyesi olabilecekler. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Gönüllü olacak vatandaşlarımız mahallesinin kahramanı olabilir. Tüm vatandaşlarımızı afet gönüllüsü olmaya davet ediyorum” dedi.

Kısa adı PAKUT olan Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümünde 2020 yılında Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile kuruldu. İlk etapta 27 gönüllü ile çıkılan yolda PAKUT üyeleri, Akut Enstitüsü, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yüzlerce saat süren teorik eğitimler aldı. Saha eğitimlerinin yanında tatbikatlara da katılan PAKUT gönüllüleri, AFAD’la önemli görevlere katılabilmesine olanak sağlayan “Hafif Ekip Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyonu”nun sahibi olmayı başarmıştı. PAKUT, ayrıca bu akreditasyonla AFAD’dan akreditasyon alan Denizli ve Ege Bölgesi’nin ilk belediye ekibi olma başarısını gösterdi. PAKUT, ilgili sertifikayı 2022 yılında İstanbul AFAD Yönetim Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Akreditasyon ve Destek Afad Gönüllüleri Sertifika Teslim Töreni’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan almıştı. PAKUT adı bu yılın Şubat ayında da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. 

ASRIN FELAKETİNDE HAYATLAR KURTARDILAR

PAKUT, asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli, ülkemizin 11 ilini etkileyen depremin ilk gününden itibaren Hatay’da arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. “Şükürler olsun ya Rabbim” sözleri ile PAKUT’un Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarının simgesi olan 52 yaşındaki Sabreye Kahraman ile birlikte birçok canı enkazdan kurtaran PAKUT, Pamukkale’ye döner dönmez, büyüme kararı aldı. Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren bölgede aktif görev alan PAKUT, ilçedeki 61 mahallede yeni gönüllülerle “Pamukkale Afet Gönüllüleri” ekiplerini kurmaya başlıyor. PAKUT gönüllüsü olmak isteyen 18 yaş üstü tüm vatandaşlar mahalle muhtarlıklarına başvurarak ya da www.pamukkale.bel.tr adresindeki form aracılığıyla başvuruyu tamamlayabiliyor. Yapılacak başvuru sürecinden sonra gerekli eğitimlere katılacak olan gönüllüler PAKUT üyesi olarak, afet anlarında canlar kurtarmaya hazır hale gelecek. Konuyla ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 61 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu. Pamukkale Belediyesi, 2022 yılı içinde düzenlenen 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler kategorisinde belediye bünyesinde Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi (PAKUT) kurulması ile üçüncü olmuştu. 

“KAPILARIMIZI GÖNÜLLLÜLERİMİZE AÇTIK”

 “Arama kurtarma görevinin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız son deprem felaketinde öğrendik” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Deprem bölgesine desteklerimizi sürerken, olası afetlere karşı arama kurtarma ekibimizi mahallelerimiz genelinde büyütme kararı aldık. 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımızı Afet Gönüllüsü olmaya, afet hazırlık eğitimlerine katılmaya davet ediyorum. Oluşturacağımız bu ekipler AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü ve PAKUT’un profesyonel ekiplerinden eğitimler alacaklar. Tamamen gönüllü vatandaşlarımızdan oluşacak bu ekipler, öncelikle bilinçlendirme eğitimleri sonrasında mahalle ve enkazlar da saha eğitimleri alacaklar. Bu ekiplere katılmak isteyen vatandaşlarımız Pamukkale Belediyesi internet sitemizden ya da mahalle muhtarlarımızda bulunan katılım formları ile başvuru yapabilirler. 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımı Afet Gönüllüsü olmaya, afet hazırlık eğitimlerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.