PAMUKKALE BELEDİYESİNİN HATAY’A DESTEĞİ SÜRÜYOR

PAMUKKALE BELEDİYESİNİN HATAY’A DESTEĞİ SÜRÜYOR

Pamukkale Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde yaraları sarma çalışmaların katılmaya devam ediyor.

İlk günden bu yana deprem bölgesinde olan Pamukkale Belediyesi, gönüllülerden oluşan ekibini Hatay’a gönderdi.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından, bölgede devlet millet el ele yaraları sarmaya çalışıyor. Pamukkale Belediyesi de ilk günden bugüne deprem bölgesinde görev alarak, gerekli destek çalışmalarına katkıda bulunuyor. Son olarak, Pamukkale Belediyesi personellerinden oluşan 30 kişilik yerel destek ekibi Hatay’a uğurlandı. Çadır ve konteyner kurulumu, lojistik ihtiyaç ve malzeme dağıtımı konusunda destek olmak amacıyla yolan çıkan Pamukkale Belediyesi personelleri Hatay’da görev alıyorlar.

YEREL DESTEK EKİBİ DEVAM EDECEK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, deprem bölgesinde yaraların sarılması noktasında devletin tüm imkânlarını seferber ettiğini belirterek, “İlk günden bu yana depremzedelere kardeşlerimize daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz sorusunu sorarak hareket ediyoruz. Bakanlıklarımızın çalışmaları doğrultusunda personel ve ekipman desteklerimizi sürdüreceğiz. İlk günden bu yana yardım kampanyamızla, PAKUT (Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi) ile, mimar, inşaat mühendisi ve inşaat teknikerinden oluşan uzman ekiplerimizle, ekipman desteklerimizde deprem bölgesinde olduk. Ayrıca, el beceri kurslarındaki kursiyerlerimiz depremzede kardeşlerimiz için yepyeni polar, eşofman, bebek kıyafeti, ceket, bere, battaniye dikmeye devam ediyor. Bir yandan da geçen hafta bir kampanya daha başlattık, Ramazan aynın güzelliğini bölgeye taşımak amacıyla oyuncak kampanyası başlattık. Bu Ramazan’da Pamukkale’den Hatay’a oyuncak köprüsü kuruyoruz. Son olarak da, belediye personellerimizden oluşan 30 kişilik yerel destek ekibimiz Hatay’a yola çıktı. Personellerimiz, çadır, konteyner kurulumu, lojistik ihtiyaç ve malzeme dağıtımı konusunda destek olacaklar. Millet olarak ne büyük felaketleri birlikte atlattık. Bu felaketin acısı elbette dinmeyecek. Ama bir şekilde, yaralarımızı hep birlikte devlet millet el ele saracağız” dedi.