Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü Kutladı

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü Kutladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “12 Mayıs Hemşireler Günü” sebebiyle bir mesaj yayımladı.

 

 Rektör Prof. Dr. Kutluhan mesajında, bir yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz küresel salgın sürecinde tüm sağlık çalışanları ile birlikte yoğun emek ve mesai harcayan değerli hemşirelerimize şükranlarını iletti.

“Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de hemşireler, hastaların sağlıklarına kavuşabilmeleri adına, kendilerine ihtiyaç duyulan her yerde, var gücüyle çalışan sağlık ordumuzun bir neferi olarak sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi olmaya devam etmektedir. Mesleki bilgi ve becerinin yanı sıra insan sevgisi ve şefkat duygusunu da özünde barındıran bu meslekte, hasta bireylere uygulanan tedavi yöntemlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına, ameliyathanelerde, polikliniklerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda, ambulanslarda kısacası insanı yaşatma çabasının olduğu her yerde bir yaşam mücadelesi söz konusudur.

Yalnızca bireyin değil, ailenin ve toplumun sağlığını korumak ve iyileştirmek adına yoğun emek sarf eden hemşirelerimiz salgınla mücadelede de her daim ön saflarda yer almaktadırlar. Toplum sağlığının korunması adına uzun ve yorucu bir mesai harcayan hemşirelerimiz, bir yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz küresel salgın sürecinde her zaman olduğu gibi diğer tüm sağlık çalışanlarımız ile birlikte, ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta, insanı hayatta tutma çabalarını sürdürmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin her bir köşesinde her türlü zorluğa rağmen yaşamın kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra eden, sağlık camiamızın kanatsız melekleri değerli hemşirelerimize verdikleri emeklerden ve göstermiş oldukları fedakârlıklardan dolayı şükranlarımı sunuyor, ‘12 Mayıs Hemşireler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Saygı ve selamlarımla ,dedi.