Sabır İsmail’in de sabrını taşırdılar İsmail Yarımca: "İstifam mevcut duruma tepkimdir"

Sabır İsmail’in de sabrını taşırdılar İsmail Yarımca: "İstifam mevcut duruma tepkimdir"

Geçmiş dönem Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, MHP’den istifasının ardından gazeteciler cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) farklı kadrolarında ve merkezde, ayrıca Kale ilçesinde geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapan İsmail Yarımca, partisinden istifa etti. İstifanın ardından Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın mensupları ile bir araya gelen Yarımca, istifa nedenlerini anlattı.

“Siyasi hayatım boyunca ülkücü hareket düşüncesi ve davası içerisinde ülkemiz ve milletimiz için görev aldım” diyerek sözlerine başlayan Yarımca, “Karaman Mahallesinde muhtarlık, Denizli Merkezde ve Kale İlçesinde birer dönem olmak üzere Denizli İl Genel Meclisi Üyeliği yaptım. Denizli’mize ve halkıma hizmet ettim. 2009-2014 döneminde ise; yine halkımızın bize gösterdiği teveccüh ile sevdalısı olduğum Kale İlçemizde Milliyetçi Hareket Partisinden belediye başkanlığı görevinde bulundum. 2015 yılından da yine MHP’den milletvekili adayı oldum. Benim kalbim, gönlüm, düşüncem her daim ülkücü hareket davası içerisinde oldu. Bu minvalde de davama inanmış bir nefer olarak Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde siyaset yapmaya devam ettim. Ancak son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine, önemli bir karar almak zorunda kaldım!” dedi.

Yarımca, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Başlıca olarak; Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasını ve siyaseti bugünkü çerçevede yapmaya devam etmesini en başından itibaren doğru bulmadım. İttifak sürecine baktığımda da haklı olduğumu birçok konu ve olayda görme fırsatı yakaladım. AK Parti iktidarında; yolsuzluklar, israf, adalet kavramının ortadan kalktığı, devlet kadrolarında liyakata yer verilmediği, bakanlıklar ve yerel yönetimlerde keyfi uygulamalara imza atıldığı, ihale kanunlarının hiçe sayıldığı, denetim ve Sayıştay raporlarının görmezden gelindiği ve benzeri birçok sıkıntı ülkemize, aziz milletimize reva görülmüştür. Milletimiz kutuplaştırılmış, ayrıştırılmıştır. Bu ortamı tasvip etmiyorum. Ayrıca; Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sisteminin Türkiye’ye uygun olmadığını, tek adam rejimine dönüştüğünü üzülerek toplum olarak izledik. Bu da Milletimize reva görüldü. Partimiz; tek adam döneminin tüm olumsuzluklarına, yürüttüğü politika nedeniyle halkımız tarafından ortak görülmektedir. Bu büyük bir vebaldir. Ülkücü davaya inanmış, Milliyetçi Hareket Parti’mize gönül vermiş dava arkadaşlarımızda, bu durumu halkımıza açıklayamaz hale gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin de üzülerek söylüyorum ki; bu aymazlığa sessiz kalması da şahsım nazarında bardağı taşıran en önemli unsurlardan olmuştur. MHP Genel Merkez Yönetim kadrolarının da, görevlerini layıkıyla yapmayıp, liyakatsizliği partimize kendi çıkarları doğrultusunda yayma çabalarını izler duruma geldik. Örneğin Milliyetçi Hareket Partisi’nin çok güçlü olduğu Denizli’mizde Genel Merkez tarafından atanan İl Yönetiminden bazılarının davayı sırtlanamayan, halktan kopuk siyasetle partimizi temsil edememeleri nedeniyle geldiğimiz nokta maalesef ortadadır.

“İSTİFAM MEVCUT DURUMA TEPKİMDİR”

 Yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı da Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. İstifam mevcut duruma yönelik tepkimdir. Ancak kalbimden kimse ülkücü davayı çıkarıp atamaz. Yaşamım boyunca da davam uğrunda yol almaya devam edeceğim”.