Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş’tan Öğretmenler Günü’ne yakışır kutlama

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş’tan Öğretmenler Günü’ne yakışır kutlama

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, geleneksel hale getirdiği Öğretmenler Günü kutlamalarına bu yıl da devam etti.

24 Kasım gününü eğitim neferlerine ayıran Başkan Özbaş, ilçedeki okullarda eğitim veren öğretmenleri ziyaret etti,  emekli öğretmenlerle düzenlediği vefa yemeğinde bir araya geldi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2014 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği Öğretmenler Günü kutlamalarını bu yıl da sürdürdü.

İLÇEDE EĞİTİM VEREN TÜM ÖĞRETMENLERE ÖZEL KUTLAMA
İlk olarak ilçedeki tüm okullarda eğitim veren öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Özbaş, eğitim neferlerine isimlerinin yer aldığı hediyeleri takdim etti.

İLKOKUL ÖĞRETMENİNE BÜYÜK VEFA  
Başkan Özbaş, daha sonra 1977 yılında 24 Mayıs İlkokulu’nda okuduğu dönemlerde ilkokul öğretmeni olan Necmiye Doğruer’i her yıl olduğu gibi bu sene de ziyaret ederek sevgisini ve vefasını gösterdi.

Öğretmen Doğruer, “ Ahmet evladım beni hiç unutmuyor. Her Öğretmenler Günü’nde mutlaka beni ziyaret eder. Sadece Öğretmenler Günü değil, normal yaşantımızda da her zaman arayıp, sorar; sağ olsun. Bu güzel düşüncesi ve her zaman yanımda olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretlerin ardından Başkan Özbaş, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, siyasi parti temsilcileri ve öğretmenlerle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk sunma töreninde bulundu. Çelenk sunma töreninin ardından ilçe protokolü Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Öğretmenler Günü programına katıldı.  

EMEKLİ ÖĞRETMENLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Gün boyu öğretmenlerin yanında olan Başkan Özbaş, akşam saatlerinde de Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde emekli öğretmenlerle bir araya geldi.  Sarayköy Belediyesi tarafından emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe öğretmenlerin yanı sıra Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve eşi Esin Özbaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan da yer aldı.

Eskilerin yad edildiği yemekte konuşma yapan Belediye Başkanı Özbaş, ilçede gerçekleştirdikleri eğitim projeleri hakkında bilgi verdi.

Öğretmenler Günü’nü dolu dolu eğitim neferleri öğretmenlerle geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Özbaş, “ Sarayköy’de bu akşam sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Biz 2014 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana vefa yemeğimizi sürekli yapmaya çalıştık. Yalnız geçen sene pandemi sebebiyle ara vermiştik. Çok şükür bu yıl Rabbim siz değerli öğretmenlerimizle buluşmamızı nasip eyledi. Sizleri yeniden görmek, bizim için çok büyük bahtiyarlık. Bugün, günümüze öğretmenlerimizle birlikte başladık. Erken saatlerde ilçemizdeki okullarımızda eğitim veren öğretmenlerimizi ziyaret ederek, hediyelerini takdim ettik. Ardından ilkokul öğretmenimi ziyaret ettik. Çelenk sunma törenine katılarak öğretmenlerimizin hazırladıkları programa katıldık. Şimdide sizinle birlikteyiz. Günümüzü dolu dolu öğretmenlerimizle, Öğretmenler Günü’nün hakkını vererek yaşamaya çalıştık. Sizlerle de şimdi günümüzü taçlandırdık. İnşallah sağlıklı ve güzel günlerde 24 Kasım’ları hep birlikte geçiririz” dedi.

Her yıl geleneksel hale gelen onur yemeği için teşekkür eden emekli öğretmenlere Başkan Özbaş, günün anısına hediye takdim etti.