SEN NE GÜZELSİN EEY! ÇAL

SEN NE GÜZELSİN EEY! ÇAL

Çal’dan Depremzedeler için yardım kampanyası devam ediyor.

 

Çal belediye başkanı Fethşi Akcan ‘‘Çok değerli Büyük Çal Ailesi, depremzedeler için toplanan “Soba, soba borusu,, gıda maddeleri, kıyafet ve battaniye, Pekmez, Bazlama, mayalı Çörek vb. “ ürunler ilçemiz kapalı spor salonunda teslim alınması devam ediyor’’ dedi. 

9.’NCU TIRI BU AKŞAM GÖNDERDİK

Türkiye yüzyılın felaketiyle sarsıldı. Fedakar ve Vatansever Çal Halkı, depremin hemen ardından Çal Belediyesi ve Çal Kaymakamlığı’nın organizasyonun da harekete geçti. 9.’ncu tırı bu akşam deprem bölgesine gönderdik.

İlk sevkiyatımızı Salı günü akşam yaptık. 1 tır battaniye 2 kamyon giyecek gönderdik. Sürekli deprem bölgesiyle temas halinde olduk. Çarşamba akşamı 1 tır battaniye, gıda ürünleri, 1 tır su ile 1 kamyon jenaratör ve tıbbi malzemeleri gönderdik. 

Çal halkı durmadı. Çal’ın Kara Fatmaları yufkalar, katmerler, çörekler açmaya başladı. Perşembe günü 1 tır odun, 2 tır kömür ile çocuk bezi, çocuk maması, kıyafetleri deprem bölgesine gönderdik.

Bugün ise, kahraman Çallı kadınların yaptığı yufka, mayalı çörek ve katmerleri; Üzüm ve pekmez ile bazı gıda maddeleri ve izolasyonlu çadırların da içinde bulunduğu 2 Tır 2 kamyonet malzemeyi depremzedelere gönderdik. Ayrıca, bugün 1 Tır da su gönderdik. Çal, 4 gün için de 9 tır 2 kamyon 2 kamyonet malzemeyi göndermiş oldu. 
Ne güzelsin Çal. Çallı olduğum için o  kadar gururluyum ki, bunu kelimelerle ifade edemem’’dedi.