Sol, ‘Sağlık sektörü serüvenini anlattı’

Sol, ‘Sağlık sektörü serüvenini anlattı’

CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili aday adayı Şafak Sol, ulusal ve uluslararası sağlık turizmi ve turistin sağlığı yönetmeliklerinin oluşması yaptığı çalışmaları anlattı.

CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili aday adayı Şafak Sol, 30 yıllık sağlık sektörü serüveninde ulusal ve uluslararası sağlık turizmi ve turistin sağlığı yönetmeliklerinin oluşması için nasıl mücadele ettiğini anlattı. Sol” İzmirli kadın, yine mi İzmir serzenişleri ile karşılaşsam da doktor arkadaşlarını da sağlık bakanlığını da ikna ettim.” Dedi. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen bu vatan için vazgeçmediğini söyleyen Sol, günümüzde de “Küçük Dev Kadın, Cumhuriyet Kadını, İzmirli Kadın unvanları ile anıldığını dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumunda başarılı ilk 10 kadın arasında yer alan Şafak Sol’ sağlık sektörünün ve sağlık turizminin gelişimine katkıları için sabahlara kadar raporlar hazırladım. Görev yaptığım İzmir Ticaret Odası Sağlık Komitesi’ne sundum. Çalışmalarıma 2009 yılında başladım. İktidar hükümeti ile bir Cumhuriyet Halk Partili kadın olarak bu iki farklı sektöre can siper oldum. Her çalışmasından önce sağlık sektörüne bilgi verdim. Neden bu çalışmanın olması gerektiğini anlattım. Milletvekili aday adayı Sol “ Şu an bu bölüme geçiyorum, söyleyeceğiniz bir şey var mı? diye sordu. Sonuca ulaşma süreci zor oldu ama başardı. Rekabet mutlaka artmalı. Çünkü: Böylece teknolojiye yatırım yapılmasının lüksünü herkes yaşayacak. Hem hizmet veren hem de hizmet alanlar. Sektörde eğitim, kadın, erkek, hemşire, doktor istihdamları da arttı. Ülkeye döviz akışı sağlandı. ”diye konuştu

Şafak Sol, “Türkiye Kadın Kooperatiflerinin ‘CHP kadın kooperatifleri kalkınma programı’ ışığında, on binlerce kadının ticari ilişkilerine sunacağı ücretsiz erişim imkânı ile kültürel barışı ve farklı satış kanallarının yolunu açacak. Doğu ile Batının yollarını, Doğu ve Batının kadınlarını buluşturacak. Hem doğu hem de batı kültürüne hakim bir Cumhuriyet Kadını olarak “Türkiye Kadın Kooperatifleri farklı bakış açısı ile bizden sonra gelecek nesillere alternatif geçim kaynakları üretmek için ayakları yere basan, sürdürülebilir bir mirastır. Yoklukla mücadelenin en önemli araçlarından olan kadın kooperatiflerinin ve kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını sağlamak için “Türkiye Kadın Kooperatifleri’ hayata geçirildi,” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Sağlık Komitesinde görev aldı, Başkan Yardımcılığı yaptı. TOBB KGK Sektörler Arası İş Birliği, TOBB KGK İcra Kurulu ve İZTO Sağlık Komitesi görevlerini başarı ile yürüten Sol, Sağlık Turizmiyle ilgili  projelerinden de bahsederek “Sağlık turizmi, ‘bacasız sanayi’ diye nitelendirilen turizminin alt dalı olarak kabul görse de Türkiye’de her ilimizde olacağı gibi İzmir’in önünün açılması yolunda çok önemli bir alan olarak gördüğümü ifade edebilirim. Sadece İzmir değil, tüm Türkiye bu konuda bir cennet. Sağlık turizmi hakkında uzun yıllar araştırmalar yaptım. Resmi gazetede yayınlanan yönetmeliklerle hayata geçirilmesini sağladım. İzmir ve insan sevdalısı bir iş insanı olarak üzerinde titizlikle durduğum bir konu. Çalışmalarıma devam ediyorum, ”şeklinde konuştu Sol ”Halkımızın, Millet İttifakı'nı iktidar olarak görmek istediği açık ve net. Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bu seçimin açık farkla alınması için herkesi özenle oy kullanmaya davet ediyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilkeleriniz ışığında tüm teşkilatlarımız ile birlikte Ege’de 4 vatandaşımızdan 3’ünün oyuna talibiz. Bu seçim çok önemlidir. Hedefimiz yüzde 80” dedi. 

"1 milyon 125 bin seçmene mutlaka ulaşacağız"

Sol ”Her il ve ilçelerde gündüz demeden çalışan tüm teşkilatlarımızı yürekten kutluyorum. Emekler boşa çıkmayacak. Size Söz. “diye konuştu. CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şafak Sol ”Cumhuriyet esasında birbirini denetleyen partiler varlığını değerli buluyor saygı duyuyorum. “ Ankara’da TBMM’de partimizin ortaya koyacağı politikalarımızda gençlerimizin ve kadınlarımızın söyleyecek sözü var.” Ülkeme tuttuğum ışık ile birlikte Cumhuriyetimizi 2. yüzyıla taşıdığımız şu süreçte 28.dönem 2. Bölge İzmir Kadın Milletvekili Aday Adayı olarak huzurunuzda “Size Söz’ şeklinde konuştu