Ünlü ismin annesi CHP’den aday adayı oldu

Ünlü ismin annesi CHP’den aday adayı oldu

Ünlü oyuncu Selin Yeninci’nin annesi Şafak Sol Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili Aday Adayı oldu.

Ünlü oyuncu Selin Yeninci’nin annesi Şafak Sol Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili Aday Adayı Oldu.
Ünlü oyuncu İstanbul’da yeni projesine hazırlanırken, İzmir’de iş yaşamını sürdüren iş insanı annesi Şafak Sol, başarılı iş hayatını siyasetle genişletiyor.
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı iş insanı Şafak Sol ilk açıklamasını, deprem bölgesindeki tarım sektörüyle ilgili olarak yaşanan sorunlara değindi. Sol, deprem bölgesindeki tarım alanındaki üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Geliştirdiği Türkiye Kadın Kooperatifleri Projesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da büyük beğeni kazanan Sol “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana diğer partilerden öne çıkarak yeniden başlattığı süreçten etkilendim ve konuya duyarsız kalamadım ”dedi. Kadın Kooperatiflerinin İzmir Temsilcisi olarak görevlendirilen Şafak Sol, Türkiye Kadın Kooperatifleri “Yüzyılın projesi” olarak Cumhuriyet Halk Partisi için yazdım. Amaç:  Ulusal ve Uluslararası Kadın Kooperatiflerinde birlik ve beraberliği ile doğu ve batı kadınlarını ticaret ve sanayide el ele buluşturmak” dedi.

KISA ÖZGEÇMİŞİ:
ŞAFAK Sol’un İŞ YAŞAMI 
İzmir’ Karşıyaka’da Türkiye’nin ilk Medikal Dermatoloji merkezini kurdu. Geleneksel yerleşik düşünce kalıplarından etkilendi. Teknolojiye inancı ile 1994’ yılında Sağlık sektörüne adım atan ilk kadın girişimci. 2010 yılına kadar merkez olarak hizmet veren kuruluş ve muayenehanelerin 2010 yılında “Ayakta Teşhis Tedavi” ilişiğinde Poliklinik olarak ruhsatlandırıldı. Sağlık Bakanı R. Akdağ’ a “Tekstil’in geçmişte asli noktalarının nasıl tıkandığının kaçınılmaz gerçeklerini sağlık bakanlığında gerçekleşen toplantıda bire bir kendisine anlattı. Bu örnekle; Sağlık Turizmi ve Turistin sağlığı için önlem alınmasını talep etti. “2017’de Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Yönetmeliğinin gelişmeye açık özetinin resmi gazetede yayımlanmasını, gelişimi sağladı. “2022’de tek doktorlu polikliniklerde çalışan hekim sayısını arttırdı. “Teknolojinin tasarrufu yapılmaz.” Diye verdiği mesajlarla sektörde kaliteyi arttırdı. İşinin iyi senaryolarından aldığı ilhamla karmaşıklığın iyimserliğe dönüşebileceğine inanan biri olan Sol ’rol model oldu. İzmir Ticaret Odası Sağlık Komitesi Başkan Yardımcısı, TOBB Sektörler Arası İş Birliği Komite, TOBB İKGK İcra Kurulu, Ege Sağlık Derneği üyesi. İzmir Kadın Girişimciler Derneği kurucu üyesidir. 
Siyaset Yaşamı 2006 “Karşıyaka Cumhuriyet Halk Parti üyesidir. Zamanı aşan iş yaşamı temposunda üstlendiği görevler: Karşıyaka Esnaf Komisyon Başkanlığı, Karşıyaka Yalı Mah. Temsilcisi, Mahalleler arası Divan Başkanlığı. İlçe Sağlık Komite üyeliği,   Ege Bölgesi Türkiye Kadın Kooperatifleri temsilciliğidir


SELİN YENİNCİ KİMDİR?


Şafak Sol’un kızı olan Selin Yeninci 16 Ocak 1988'de İzmir’de doğdu.  İzmir Atatürk Lisesi'ndeki yıllarında tiyatro bölümü başkanı olan Yeninci,  2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olduğu gibi Haluk Bilginer ile Oyun Atölyesi 'nde Macbeth, Don Juan'ın Gecesi gibi profesyonel oyunlarla kariyerine başladı. Olur, Olur, Tuz Ruhu, Kaçın Kurası, Yüz Yüze, Avlu dizilerinde rol alan Bir Zamanlar Çukurova dizisi ve Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinde rol aldı. Selin Yeninci, son olarak Nasipse Adayız, Uçan Köfteci, Kurak Günler filmlerindeki performanslarıyla ödüller aldı. Selin Yeninci ve Ekin Koç’un başrollerinde yer aldığı #KurakGünler filmi, Avrupa Film Akademisi’nin LUX Seyirci Ödülü’ne aday gösterilen beş filmden biri oldu. Belçika’daki Cinéma Galeries’de filmin seyircili gösterimine katılan ikili daha sonra da Avrupa Parlamentosu’ndaki soru ve cevap etkinliğinde yer aldı.