Vatan Partisinin Tarafı Vatan Oldu 

Vatan Partisinin Tarafı Vatan Oldu 

Denizli Vatan Partisi İl Başkanlığı yaptığı açıklama ile 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleyeceği tarafı açıkladı. 

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada;

“ABD EMPERYALİZMİ KARŞISINDA TARAFSIZ OLAN BERTARAF OLUR!

Vatan Partisi merkez Karar Kurulu 17 Mayıs günü toplanarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin karar aldı. Alınan kararı Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu açıkladı. Çobanoğlu, kararımızda esas etkenin emperyalizme karşı mücadele ve üretim devrimi perspektifi olduğunu belirterek kararı kamuoyuna duyurdu.

Çobanoğlu’nun okuduğu karar şöyle: “Değerli Türk Milleti, değerli seçmenler, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanımızı iki adayın kaldığı koşullarda seçmek durumundayız. Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı İkinci Tur siyasetini her zaman gibi emperyalizme karşı bağımsızlık ve Üretim devrimi mevzisinden belirliyor. Bugün Türkiye, ekonomide, güvenlikte ve kültürel alanda Batılı emperyalistlerin dayatmalarına karşı direnme ve özellikle ABD-İsrail eksenli tehditlere karşı hem içerde hem sınır ötesinde silahlı mücadele sürecindedir.

Cumhurbaşkanı adaylarından Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin ve İsrail’in Türkiye’yi hedef alan projesinde alet rolünü üstlenmiştir. Bu kapsamda PKK ve FETÖ terör örgütleri ile açıkça işbirliği yapmaktadır. Küresel merkezlerden yönetilen, bölücü ve yobaz terör örgütleri CHP listelerinden Meclise taşınmıştır. Kılıçdaroğlu, milli devleti ve Türk Ordusunu tasfiye, küresel finans merkezlerine kölelik, kültürel çürüme, 15-16 Temmuz’un intikamını alma ve kaos programının adayıdır. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, düşman ile dost arasındaki denge siyasetine ve ekonomideki Batı denetimindeki yalpalamalarına karşın, emperyalist planların hedefindedir; bu bağlamda Türkiye cephesindedir. 

Var olan iki seçenek karşısında tarafsız kalmak, emperyalist plana hizmet eder. “Güçlü Devlet Üreten Millet” hedefine ilerleme stratejisinin 28 Mayıs 2023 durağındayız. İki seçenekli seçim koşulunda, halkımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeye çağırıyoruz. 

Vatan Partisi; 29 Mayıs 2023 sonrasında zorlu süreçte, Tayyip Erdoğan yönetiminin bağımsızlık, vatan bütünlüğü, üretim ekonomisi, çağdaşlaşma ve milli devrimci kültür siyasetleri izlemesi ve yükselen Asya Uygarlığının öncü konumlarına ilerlemesi için, Üreticilerin Milli Hükümeti hedefiyle yapıcı muhalefet yürütecektir. Türk Milletine ve dünya kamuoyuna saygıyla duyurulur” görüşlerine yer verildi.